Ravintolaopas: Kuinka ravintoloiden tulisi valmistautua koronavirukseen

Ravintolaopas: Kuinka ravintoloiden tulisi valmistautua koronavirukseen

Vaikka paniikkiin ei ole syytä, ravintoloiden tulisi olla valppaina ja valmistautua tilanteeseen. Asiakkaat ovat jo osoittaneet huolensa ravintoloissa syömisestä koronaviruksen tilanteesta Italiassa ja muissa Euroopan, Aasian ja Amerikan maissa. Asiakkaiden läsnäolon vähentyessä ravintolayhteisö epäröi kaikkialla.

Snappmeal-tiimimme on koonnut parhaita vinkkejä, jotka auttavat ravintolaasi valmistautumaan ja välttämään "nolla asiakas"-tilannetta. Olemme keränneet neuvoja suurista ravintolayhteisöistä ja luotettavista lähteistä. Meidän tavoitteemme on auttaa suomalaista ravintolayhteisöä kyseisen huolenaiheen yhteydessä.

”Huolenaiheita esiintyy myös aasialaisten paikallisten syöjien keskuudessa. Vaikka meillä ei ole työntekijöitä, jotka olisivat palanneet sairastuneilta alueilta, kuten Wuhanista, Koreasta tai Italiasta jne.” Aasialaisen ravintolan omistaja Helsingissä

Huom.: meillä oli vain vähän aikaa kerätä kaikkia tietoja ja vinkkejä artikkeliin, ja näin arkaluontoisista aiheista on erilaisia mielipiteitä ja tietoja. Olethan ymmärtäväinen, jos jokin tieto on virheellistä, ja kommentoi mielipiteesi ja neuvojasi ravintolayhteisömme auttamiseksi tässä vaikeassa tilanteessa.

1. Laita käsipuhdistuspullot näkyville ravintolan tiskille ja pöydille, jotta asiakkaat voivat helposti puhdistaa kätensä.

restaurant covid19

Source: kauppakeskus citycenter

2. Asenna opas, miten tulisi pestä kädet suojautuakseen koronavirukselta

restaurant covid19

3. Pyöritä ravintolatarjouksia

Mikään ravintola ei halua olla tilanteessa, jossa ei ole asiakkaita eikä myyntiä. Houkuttele asiakkaita soveltamalla eriarvoisia tarjouksia erityyppisiin ruokailumahdollisuuksiin: esim. ravintolassa syömiseen, tai vain nouto- ja toimitusperiaatteeseen.

Esimerkiksi: 20% alennus ravintolassa syömiselle sekä noudon yhteydessä, 10% alennus ruuan toimittamisesta. Vaikka jotkut asiakkaat ovat huolissaan koronavirustilanteesta, he ovat silti valmiita vastaanottamaan nouto- ja ruokatoimituksia (kannustavilla tarjouksilla).

Kokeile muun tyyppisiä kanta-asiakaspohjaisia tarjouksia, kuten: xx% alennus ensimmäistä kertaa käyttävistä asiakkaista, xx% alennus 5 tilauksen jälkeen. Jotkut ravintolat ovat käyttäneet tätä Snappmeal-alustallamme ja ovat nähneet hyvän tasapainon kustannuksissa, tuloissa ja asiakaskunnan säilymisessä. Tämä tarjoaa sinulle mahdollisuuksia houkutella uusia asiakkaita ja tehdä heistä uskollisia asiakkaita.

4. Eikö lounasaika ole enää kiireisintä aikaa?

Lounasaika on aina suomalaisille ravintoloille kiireinen aika, koska toimistotyöntekijät syövät paljon lounasaikaan ja ravintoloissa on yleensä hyviä lounastarjouksia. Jotkut ravintolat ovat kuitenkin ilmaisseet huolensa siitä, että myös lounasaikaan asiakasmäärä on vähentynyt. Jotkut asiakkaat tuovat ateriansa kotoa tai ostavat ruokaa kaupasta. Kysyimme joiltakin syöjiltä, miksi he eivät tilaa ruoan toimittamista suosikkiravintoloistaan. Jotkut sanoivat, että lounasaikaan on odotettava kauan, koska ravintolat ovat yleensä kiireisiä kyseisellä ajalla.

Puutu asiakkaiden huolenaiheisiin. Valmistele aterioita etukäteen, jotta voit toimittaa ne heillä sopivaan aikaan, jos he tilaavat 1-2 tuntia ennen syömisaikaa. Näin sinulla on enemmän aikaa järjestää ruoan valmistus ja ruuan toimitus. Toimita useita tilauksia toimistorakennuksiin samalla matkalla säästääksesi kustannuksista.

Kuinka se tehdään?

A.Kommunikoi asiasta Somessa ja verkkosivustoillasi.

B. Käytä yllykkeitä ja kiireellisyyttä lounaan tilaamiseen Snappmealin ja muiden ruokien toimitussovellusten kautta: tilaa klo 11 mennessä xx%: n alennus (Syö ravintolassa, tai vain nouto ja ruokien toimitus). Näytämme Snappmeal-sovelluksessa tarjouksesi ja Snappmeal ohjaa asiakkaita ruoan tilaussivustoille.

Ravintolat voivat myös harkita ‘kontaktitonta’ ruokatoimitusta jolloin tilaamat ruuat jätetään asiakkaan oven taakse. Näin vältytään tarpeettomilta kohtaamisilta minimoiden tartuntariskiä.

5. Jos sinulla on resursseja toimittaa ruokaa (lyhyen tai pitkän matkan),

ilmoita se selvästi sosiaalisen median sivuillasi, verkkosivuillasi ja muissa kumppanisovelluksissa.

Ole joustava ruuan tilaamisen ja ruokailun suhteen: valitse kanava, jonka avulla voit helposti vastaanottaa tilauksia ja käsitellä maksuja. Monille pienille ja keskisuurille ravintoloille live-chat verkkosivuilla, Facebook Messenger, Whatsapp ja puhelut ovat tehokkaimpia kanavia. Käytä lisäksi kumppanisovelluksiasi, kuten Wolt, Foodora (ruoan tilaaminen ja toimittaminen), Snappmeal (tarjousten ja lounasmenuun näyttäminen asiakkaiden sijainnin mukaan).

6. Jos ravintolassa on avokeittiö,

varmista, että henkilöstösi käyttävät hiusverkkoja, käsineitä (ja naamioita) työskennellessä, jotta asiakkaat näkevät, että otat terveystoimenpiteet vakavasti.

7. Henkilöstö ja toiminta

aloita puhdistuaineiden, käsineiden, naamioiden jne. tilaaminen ajoissa. Kouluta henkilökuntaa hyvästä hygieniasta ruuanlaitossa ja ruoanjakelua varten. Varmista, että työntekijät pesevät kätensä usein, puhdistavat kosketuspinnat ja lähettävät sairastuneita työntekijöitä heti kotiin. Ilmoita työntekijöillesi, että he voivat työskennellä vain silloin, kun heillä ei ole oireita: ei yskää, aivastelua tai korkeaa kehon lämpötilaa. Harkitse työntekijöiden lämpötilan tarkistamista ennen vuoroa. Se voi kuulostaa liioittelulta, mutta varotoimet eivät maksa sinulle mitään. Muista tarkistaa myös yrityksen työntekijöiden sairasvakuutuksen.

8. Jos yritykselläsi menee edelleen sujuvasti,

harkitse joidenkin ylimääräisten ainesosien varastointia, jos ruuan toimittajat eivät pysty täyttämään vaatimuksia. Toisaalta, voit myydä ylimääräiset ainesosat mm. ResQ:lle tai lahjoittaa ruokapankkeihin apua tarvitseville ihmisille.

9. Inventory

Tarkista varastotilauksesi; harkitse, onko varastotilauksesi optimoitu epävakaaseen kysyntään juuri nyt. Aineosien hyödyntämiseksi kannattaa harkita tarjousten käyttöä tietyille aterioille. Esimerkiksi: 10% alennus sarjasta A, 15% alennus nimikkoannoksesta jne.

10. Otetaan seuraavaksi aika arkaluonteinen aihe puheeksi

Maailman sosiaalisen median kautta on kulkenut huhuja ja vääriä uutisia, joilla on ollut välittömiä vaikutuksia ravintolayhteisöön. Kasvavat huolet ulkona syömisestä on tehnyt asiakkaista haluttomia syömään aasialaisissa ravintoloissa, etenkin kiinalaisissa ravintoloissa. Muut ravintolat, kuten ei-aasialaiset ravintolat, toimivat edelleen normaalisti riippumatta terveysuhkista.

Jotkut aasialaiset ravintolanomistajat ovat kertoneet meille, että he ovat kokeneet myynnin laskun aasialaisiin ravintoloihin kohdistuvista ennakkoluuloista. ”Huolenaiheita esiintyy myös aasialaisten paikallisten syöjien keskuudessa. Vaikka meillä ei ole työntekijöitä, jotka olisivat palanneet sairastuneilta alueilta, kuten Wuhanista, Koreasta tai Italiasta jne.”, sanoi yksi aasialaisen ravintolan omistaja Helsingissä.

Jos asiakaskunnassasi on valtava (20-30%) lasku, tiedät, että tämä tilanne vaikuttaa sinuun.

Työskentele rauhallisesti ja yritä houkutella asiakkaita monin tavoin takaisin ravintolaan some-kanavien avulla. Käytä yllä olevia vinkkejä houkutellakseen asiakkaita syömään herkullista ruokaa ilman huolta. Suomessa asiakkaat arvostavat rehellisyyttä ja avoimuutta. Siksi älä vältä näyttämästä viestiä sosiaalisilla sivuillasi ja verkkosivuillasi, että olet tietoinen tilanteesta, ja tiimisi työskentelee kovasti pitääksesi kaiken hallinnassa: vain oireettomat työntekijät työskentelevät ravintoloissa ja tarkistavat lämpötilan henkilökunnalta ennen heidän vuoroansa, ja kokit käyttävät käsineitä jne. Se voi kuulostaa ylenpalttiselta, ja jotkut omistajat pelkäävät, että nämä taktiikat saattavat jopa lisätä huolta. Näin ei ole, jos sanot, että tämä on vain ylimääräinen varotoimenpide varmistaaksesi, että kaikki on hallinnassa.

Ravintoloille, jotka toimivat edelleen sujuvasti, tämä viesti voi toimia sinulle referenssinä jonka avulla voit varautua ravintolasi tilanteen heikentyessä. Voit käyttää joitakin yllä olevista vinkkeistämme ravintolatarjouksien järjestämisessä houkutellakseen lisää asiakkaita ja pitämään asiakkaita kyseisellä ajalla.

Kokeeko ravintolasi koronaviruksen vaikutuksen? Kuinka käsittelet tilannetta? Ole hyvä ja jaa kommenttisi kanssamme.

Share on facebook Share Share on twitter Tweet it