Parhaat sosiaalisen median kilpailut, joita ravintolasi voi käyttää

Parhaat sosiaalisen median kilpailut, joita ravintolasi voi käyttää

Sosiaalinen media on keskeinen näkökohta nousevien ravintoloiden markkinoinnissa. Olipa ravintolallasi sosiaalinen media tai ei; on todennäköistä, että vieraat arvostelevat yritystäsi verkossa. Tulisiko sinunkin olla osa tätä keskustelua?

Vuoden 2019 ravintolan menestysraportti vahvistaa, että 91 prosenttia ravintoloista hyödyntää Facebookia digitaaliseen markkinointiin. Instagram on toisella sijalla vuoden suosituimpana sosiaalisen median alustana. Raportin mukaan 78 prosenttia tutkituista ravintolaomistajista käyttää alustaa.

Ravintolat ovat suunnitelleet sarjan kilpailuja kiinnittääkseen yleisönsä huomion. Vaikka jotkut kilpailut ovat tehokkaampia kuin toiset, kun niitä käytetään oikein, ne eivät vain säilytä tehokkuuttaan, vaan saavuttavat myös tavoitteensa.

Lisäksi, jos ne ovat hauskoja ja vuorovaikutteisia, vieraat eivät vain osallistu, vaan rohkaisevat verkostoaan liittymään kilpailuun. Tässä on joitakin kilpailuja, joita voit mukauttaa herättääksesi yleisösi kiinnostuksen.

Facebook

Kuka voi arvata annoksen?

1. Se on yksinkertainen kilpailu, halpa ja jännittävä. Rashay’s Pizza Pasta Grilli (nyt nimetty uudelleen RASHAYS) pyysi fanejaan arvaamaan ruokien nimet, jotka muodostivat tietyn ruokalistan voittaaksesi kupongin. Esimerkiksi kuponki voi olla arvoltaan 50 €, jonka voittaja voi käyttää ravintolaan.

Kilpailu tuotti paljon kuhinaa. Sen kiireellisyys sai asiakkaat palaamaan ja osallistumaan. Se oli myös päivittäinen tapahtuma, joka sai brändin ylittämään sivunsa ja tavoittamaan yli 22 000 fania.

Capture Rashays Guess

2. Toisena tapauksena Espanjaan sijoittautunut Eroski nosti huomiota, joka kohdistui sen erilaisiin pikkulasten viljoihin. Kilpailuun liittyvällä julkaisulla on linkki Eroskin blogin sivuille, jossa kilpailu selitetään yksityiskohtaisesti. Arvaa mitä he ovat saavuttaneet? Paljon liikennettä verkkosivuilla ja erinomainen liikevaihto. Julkaisu sai yli 4000 tykkäystä, 516 jakoa ja yli 1800 kommenttia.

Twitter

#hashtagien merkitys

Viestien twiittaaminen, joista maksat, ei ole tuottava, jos et ole mukana interaktiivisilla elementeillä. Tässä tapauksessa #hashtag on erittäin tehokas.

3. Tarvitsetko inspiraatiota? Sitten joudut ehkä muistamaan myyttisen Zomato-kampanjan, jonka hashtagi on #MyLastMealOnEarth. Liittymistä koskevassa tarjouksessa, sinun on lisättävä vain hashtag viestiin, jossa ilmoitetaan mikä olisi ihanteellinen ateriasi, jos se olisi viimeinen, ja henkilö, jonka kanssa rakastat jakaa sen. Se meni viraaliksi, koska sinun on myös mainittava henkilö, joka jakaa aterian - # MiÚltimaComidaEnLaTierra espanjaksi. Se loi merkittävän vaikutuksen, kun enemmän ihmisiä liittyi kampanjaan.

CaptureLastmeal

4. Espanjassa toimiva Brasayleña otti toisen suunnan. Se osoittaa meille, kuinka tärkeätä on, että et menetä mahdollisuuksia houkutella faneja kilpailuun ja hienoilla peleillä erityisesti juhlapäivinä, kuten jouluna tai ystävänpäivänä. Käyttäjät saatiin piirtämään ilmaisia ​​illallisia. Seurauksena oli sellaisten asiakaskuntien ja käyttäjien lisääntyminen, jotka seuraavat heitä sosiaalisessa mediassa. Näillä käyttäjillä oli myös ratkaiseva merkitys sen sosiaalisen kuvan rakentamisessa.

Instagram

Jaa ruokalista -peli.

5. New Yorkin ravintolasta Comodo tuli näkyvä tulostamalla #ComodoMenu fyysiseen valikkoon.

Ravintolat hyödyntävät nyt sitä, mitä ihmiset rakastavat. Ihmiset jakavat luonnollisesti valokuvia Instagramissa, jos he pitävät ruuasta, ja sitä Comodo hyödyntääkin. Tiedätkö jälkimainingit? Heillä loppui tila varauskirjassa ainakin seuraavan viiden kuukauden ajan.

Image

6. Useat ravintolat ja baarit ovat myös käyttäneet kilpailuja mainostaakseen tiettyä päivää. He pyytävät sinua lataamaan tietyn hashtagin avulla, kun taas henkilö, jolla on eniten tykkäyksiä, voittaa kilpailun.

Pinterest

Merkitse (Pin) voittaaksesi

Pinterestillä voi olla joitakin monimutkaisia ​​kilpailuja verrattuna edellä mainittuihin, mutta ne eivät ole yhtä interaktiivisia. Alusta on täydellinen ravintoloille, jotka haluavat mainostaa brändinsä sosiaalisessa mediassa. Tämä johtuu siitä, että suurin osa sen sisällöstä sisältää reseptejä ja ruokia. Se on paras foorumi yhdistää ruoka sosiaaliseen mediaan ja luoda vankka suhde potentiaalisten asiakkaiden kanssa ravintolaan.

7. Idaho Potato päätti herättää asiakkaiden huomion reseptikuvakilpailun avulla, jossa käyttäjien on valittava resepti ravintolapalvelusta, kypsennettävä se, valokuvattava ja ladattava se sitten hashtagin #Fottochontest (#concursopotato) avulla.

Vaikka vaadittavat toimenpiteet eivät olleet yhtä yksinkertaisia ​​kuin muut kilpailut, motivaatio riittää osallistumiseen. Ravintola rohkaisi osallistumista 250 dollarin palkinnolla. Tämä rohkaisi käyttäjiä ostamaan heidän tuotteitaan, ja se myös aiheutti paljon kuhinaa tämän amerikkalaisen perunabrändin ympärille.

Capture Pinterest Photato contest

8. Fripozo, espanjalainen yritys, jolla on intohimo tarjota asiakkailleen terveellisiä ruokia valmistamalla ruokia ja gourmet -tuotteita. Myös he liittyivät kilpailuun. He perustivat Pinterest-kilpailun, jossa voit valita reseptin, joka on merkitty aiemmin ja suositella sitä osallistuaksesi neljän gourmetin arvontaan.

Hyödynnä näitä käsitteitä mainostaaksesi tuotemerkkiäsi sosiaalisessa mediassa

restaurant marketing

Kuten näette, näissä kilpailuissa ei ole mitään erityistä, eikä niiden toteuttaminen ole liian vaikeaa. Tärkeintä on tutkia sosiaalisen median alustaa, jossa yleisösi on, ja suunnitella markkinointikilpailut positiivisten vaikutelmien tuottamiseksi.

Käytä näitä strategioita luodaksesi kilpailuja sosiaalisessa mediassa ja jaa sitten kokemuksesi. Kuka tietää, ehkä myöhemmässä artikkelissamme meillä olisi kunnia jakaa tapauksesi.

Share on facebook Share Share on twitter Tweet it