Miten ottaa loistavia ruokavalokuvia puhelimella

Miten ottaa loistavia ruokavalokuvia puhelimella

Ruokavalokuvaus on yksi haasteellisimmista asioista, erityisesti kun kuvien on tarkoitus olla esillä internetissä. Ravintoloiden päälliköt ja omistajat sekä bloggaajat suunnittelevat korkealaatuisia ruokavalokuvia ja he ovatkin useimmiten työskennelleet ammattimaisten ruokavalokuvaajien ja valokuvastylistien kanssa. He ovat erittäin osaavia erilaisten temppujen kanssa. Todellisuudessa ruokasi ei näytä lähellekään siltä mitä näissä kuvissa näytetään.Esimerkiksi, jos olet huomannut, niin voileivät ja hampurilaiset ovat erittäin hankalia valokuvaajille vangita. Pitääksesi kaiken paikoillaan, monikerroksiset voileivät joita näet, eivät ole kovinkaan realistisia, koska stylistit käyttävät hyväkseen erilaisia hammastikkuja ja muita keinoja pitääkseen kerrokset yhdessä.Valokuvauksen aloittaminen itsenäisesti puhelimella voi tuntua turhauttavalta ilman näitä edellä mainittuja ammattilaisia. Jokainen näistä valokuvista perustuu päätökseen ja on ideaalisesti joko sinun tai kuvaajan asettama. Yksi kiehtovimmista asioista nykypäivänä on, miten puhelimet muuttavat ruokavalokuvaustapaa.Voit ehkä ajatella, että mikäli et omista kallista puhelinta laadukkaalla kameralla, sinun ei tarvitse ottaa parempia kuvia. Kyse ei kuitenkaan ole vain loistavasta puhelimesta; kuka tahansa voi ottaa ruokavalokuvia tekemällä yksinkertaisia muutoksia.Ennen kuin käymme läpi vinkkejä miten ottaa loistavia ruokavalokuvia, katsotaan ensin niiden rajoituksia.Yksi haasteista, joita ravintoloiden omistajat kohtaavat, on ruuan kuvaaminen puhelimella ilman salamavaloa. Tämä johtuu siitä, että monia puhelimia ei voida käyttää välähdysten ja studiovalojen laukaisemiseen. Lisäksi puhelimen kameran valoitus kärsii valkoisia pintoja vasten. On suositeltavaa ottaa kuvia päiväaikaan, etenkin ikkunan lähellä välttäen ruokaan kohdistuvaa suoraa auringonvaloa.Katsotaanpa erilaisia keinoja, joita voit käyttää ruokavalokuvaksissa puhelimellasi.

1. Luonnollinen ja keinotekoinen valo

food photography

Jos olet jatkuvasti valokuvaamassa, tiedät, että valo, laatu, ajoitus, tyyli, perspektiivi ja muut asiat yhdessä tekevät loistavan kuvan. Nämä asiat pätevät yhtä hyvin, kun otat kuva puhelimellasi.Valo, oli se sitten luonnollinen tai keinotekoinen, ovat välttämättömiä ruokavalokuvauksessa. Se on erittäin tarpeellista, kun mitä tahansa ympäristöä käytetään jäljennökseen. Ei ole väliä, käytätkö huippuluokan DSLR-kameraa tai iPhonea. Oikea määrä valoa tuottaa luonnollisesti loistavan ja kunnollisen kuvan. Voit aina löytää kauniin paikan ikkunan lähellä lisätäksesi laatua tuoden esiin ruuan tekstuurin. Ihmisten, jotka rakastavat luonnollista valoa ruokavalokuvissaan, on aina varmistettava, että heidän valonlähteensä on hajautettu riittävästi ilman kovuutta.Vaihtoehtoisesti, valonheijastin voidaan sijoittaa ikkunan sivuun, josta luonnollinen valo tulee. Vaihtoehtoisen suunnitelman, etenkin pimeänä talvikautena, tulisi kuitenkin olla helposti saatavilla. Toisinaan, kun luonnollista päivänvaloa ei ole mahdollista saada, tarvitaan keinotekoisen valon luominen. Jotkut uusimmista iPhonista voivat sumentaa taustaa, koska niissä on muotokuvatila. Tämä tuottaa yleensä erinomaisia tehosteita ruokavalokuvauksessa.

2. Muokkaaminen

food photography

Valokuvien muokkaaminen puhelimen kameralla voi olla erilaista, koska meillä on useita puhelimia, joilla on erilaiset toiminnot. Esimerkiksi, jos käytät iPhonea, siellä on näppärä sovellus nimeltä VSCO (entinen VSCO Cam). Tämä sovellus on fantastinen valokuvien muokkaamiseen, melkein kuin elokuvien muokkaustyökalu. Tämän avulla sinulla on pääsy useisiin vaihtoehtoihin joista valita, ja muokkausprosessi on helppoa. Asetuksista voit korjata erilaisia valokuvauksen kylläisyyksiä, hämärtää taustaa, valotusta, valkotasapainoa jne.Tämä on erityisesti erittäin tärkeä tekijä silloin, kun halutaan säätää valokuvia. Todennäköisesti sinulla on ollut haasteita kaikilla yksityiskohdilla, valaistuksella.Puhelimen käyttäminen valokuvien ottamisessa ei ole huono idea, koska voit tehdä tuoreita valokuvia omiin tarpeisiisi. Puhelimissa merkittävin ongelma on, että ne eivät tuo esiin ammatillista laatua. Syynä on se, että puhelimissa on laajakulmalinssit, jotka aiheuttavat kuvakulman vääristymisen. Ruokavalokuva, joka on otettu maltillisella matkapuhelimen objektiivilla, näyttää paremmalta otettaessa.Ruokavalokuvien laatu ja ulkoasu voidaan parantaa huomattavasti, kun sijoitat peilittömään järjestelmään tai DSLR: ään APS-c-anturilla.

3. Tyyli ja perspektiivi

food photography

Ruokavalokuvauksessa monet ihmiset ovat tietoisia siitä, että ruoan muotoilu perustuu persoonallisuuteen. Tapa, jolla haluat tehdä sen, voi olla erilainen kuin jonkun toisen tapa. Joten välttämättä kaikki eivät ehkä pysty opastamaan sinua mobiililaitteella. Yksi asia, jota neuvomme, on harjoittelu, harjoittelu ja harjoittelu. Siten tiedämme, mikä tekee ruuasta houkuttelevan tietyllä tavalla. Kaikilla ruokatyyleillä tulisi olla aina hyvä valaistus, hyvä tausta ja värin koordinointi.Taustalla voidaan käyttää mitä tahansa kankaita ja kehyksiä. Oletko huomannut, että tyylikkäät puiset kehykset toimivat hyvin ruokavalokuvauksessa?Puhelimen käyttäminen saa sinut kaipaamaan kolmiulotteista ilmettä. Huomaat sen hyvin monesti, kun valokuvaat puhelimellasi. Ole henkisesti valmis kaksiulotteiseen; puhelimesi eivät varmasti tuota sitä mitä DSLR-laitteesi tekee.

4. Kuvakulmat ja laatu

food photography

Kun kyse on näkökulmien ja laadun kanssa työskentelystä, kaikki riippuu enimmäkseen luovuudestasi. Vaikka ajatellaan, että houkutteleva ja hyvännäköinen ruoka voi riippua siitä, kuinka valokuvattava se on. Mutta se ei yksin riitä, sinun on tunnettava puhelimesi toiminnot.Jos tunnet Instagramin, huomaat ylhäältä alaspäin otetut valokuvat ovat suosittuja. Syynä on, että älypuhelinten linssien kamerat ovat yleensä laajoja. Kun laukaus sivulta tai yläpuolelta tekee kohteesta vääristyneen.Osa laatua on myös editointi, josta olemme jo edellä puhuneet. Se on valokuvan viimeistelty ilme, jonka eri säädöt tekevät siitä paljon ammattimaisemman ja houkuttelevamman. On paljon sovelluksia (Instagram, VSCO, Afterlight), joiden avulla voit säätää valokuvia.Seuraavat asiat parantavat varmasti laatua; puinen valokuvataulu, ainutlaatuiset leikkuulaudat, marmorilaatta, pergamenttipaperi, kulhot ja lautaset, ruokailuvälineet sekä valkoiset, neutraalit ja värikkäät kangaslautasliinat. Nämä vinkit kannattaa laittaa muistiin.Share on facebookShareShare on twitterTweet it