Kuinka kasvattaa ravintolasi toimintaa asiakasarvioiden avulla

Kuinka kasvattaa ravintolasi toimintaa asiakasarvioiden avulla

Sosiaalisen median ja verkossa toimivien yrityksien kehitys on muuttanut tapaa, jolla asiakkaat ostavat tuotetta tai palvelua. Vuoden 2018 raportissa keskimääräinen asiakas lukee 10 arvostelua ennen, kuin luottaa yritykseen. Kaikista ikäryhmistä ravintoloiden ja kahviloiden arvosteluja luetaan eniten asiakkaiden keskuudessa. Luettuaan positiivisen arvion, 50% on valmis vierailemaan seuraavaksi ravintolan verkkosivuilla. Asiakasarvostelu on katsaus tuotteesta tai palvelusta, jonka asiakas on kokenut. Arvostelu voi tulla arvosteluhakemuksista, paperimuodossa ja haastatteluna. Ravintoloiden maailmassa sijaintiin perustuvat arvostelut ovat yhä suosituimpia. Erottuvimpia palveluita ovat Google-arvostelut, TripAdvisor ja Foursquare.

Miksi ravintolasi tarvitsee asiakasarvosteluja

Miksi tarvitsemme asiakasarvioita, asiakasarviointien vaikutuksia

Niin kutsuttu halo and horn - efekti.

Halo-efektin vaikutus on sosiaalipsykologinen ilmiö. Se selittää, miten ihmisen tuomio voi olla puolueellinen ensin tapahtuvalla positiivisella vuorovaikutuksella ihmisen tai esineen kanssa, mikä johtaa yleisesti hyviin tunteisiin kyseistä henkilöä tai asiaa kohtaan. Sen sijaan horn -efektin vaikutus aiheutti ihmisellä negatiivisen puolueellisen käsityksen, jos hän näkee vain yhden negatiivisen ominaisuuden henkilössä tai asiassa.

Asiakkaiden arviot ovat tärkeitä, kun muutetaan asiakkaan käsitystä kyseisestä ravintolasta. Jo yksi negatiivinen arvostelu asiakkaalta voi rikkoa ravintolan maineen, jos asiakastuki ei käsittele sitä oikein.

Sosiaalinen todiste

Asiakasarvioita kutsutaan myös sosiaaliseksi todisteeksi. Sosiaalinen todiste osoittaa sosiaalisen ilmiön, kun lauma seuraa vaikuttajaansa. Uudet asiakkaat etsivät yleensä todisteita siitä, että ravintola on hyvä, ruoka on herkullista ennen kuin yrität kyseistä ravintolaa. Heillä on taipumus uskoa online-arvosteluihin, vaikuttajiin ja ystäviinsä ennakkoarviointinsa muodostamiseen. Asiakasarvosteluista tulee yksi sosiaalinen todiste siitä, että ravintola haluaa hyödyntää etujaan houkutellakseen lisää uusia asiakkaita.

Paranna negatiivisista arvosteluista

Pysyäkseen toiminnassa, ravintolan on kehityttävä jatkuvasti asiakkaiden arvostelujen perusteella. Jos suurin osa asiakkaiden palautteesta koskee sitä, että ruoka ei enää ole heille mieleistä, se on merkki siitä, että ravintola on menettämässä uskollisia asiakkaitaan. Kuuntelemalla tarkkaan sekä säännöllisesti kanta-asiakkaidesi palautetta saadaksesi kuvan siitä, kuinka he suhtautuvat ruokaan ja ympäristöön, on hyvä tapa pitää heidät.

Suositut arvosteluhakemukset

Google-arvostelut

Mikä on GG-arvostelu

Google-arvosteluita löytyy kaikista Google Mapsissa luetelluista paikoista. Google-arvostelujen avulla käyttäjä voi arvioida arvosanoin 1-5, jättää kommenttinsa, ehdotuksensa ja ladata kuvia ravintolastasi. Paikallishaun raportissa (2017) arvioidaan, että yli puolet ihmisistä vierailee paikassa Google-haun jälkeen. Asiakkaat, jotka hakevat Googlen avulla, välittävät profiilikuvista, Google-arvosteluista, ravintolan sijainnista hakusivuilla (SERP). Google-arvostelujen asettamisella voi olla merkittävä rooli houkutella puolet asiakkaista, jotka etsivät paikkaa missä syödä..

Kuinka avata tili

Jotta asiakas löytää sinut Google Mapsista, sinulla on oltava Google My Business, jotta voit rekisteröidä ravintolasi yksityiskohtaiset tiedot, kuten nimi, aukioloajat, sijainti, valikko, profiilikuvat jne. Se ei maksa sinulle mitään, mutta tuo valtavia etuja yrityksellesi.

Tässä on yksityiskohtaiset ohjeet oman yrityksen perustamisesta ilmaiseksi Googlessa:

Vaihe 1

Aloita painikkeella Hallitse nyt

Vaihe 2

Täytä ravintolasi nimi

Vaihe 3

Lisää ravintolasi sijainti

Vaihe 4

Valitse ravintolasi kategoria tai yksityiskohtaisemmin Skandinaavinen ravintola, kiinalainen ravintola, pikaruokaravintola jne.

Vaihe 5

Täytä yhteystietosi. Puhelinnumerosi ja verkkosivujen osoite ovat hyödyllisiä, kun asiakkaat tekevät varauksen, kysyvät aukioloajoista pyhinä tai, jos heillä on muita kysymyksiä.

Vinkkejä Google-arvosteluun:

 • Kannusta asiakkaita jättämään arvosteluja sinulle, etenkin niillä, joilla on vahva vaikutus ruokaan ja sisustukseen.
 • Vastaa sekä hyviin että huonoihin arvosteluihin, jotta asiakkaat tietävät sinun arvostavani jokaista arviota. Sinun tulisi myös rakentaa asiakastukistrategia, jotta työntekijät tietävät kuinka vastata asiakkaille.
 • Vahvista sinun Google Business. Vain vahvistettu yritys voi vastata arvosteluihin.

Linkki tähän liittyen: https://www.reviewtrackers.com/guides/google-my-business/

TripAdvisor

Mitä ovat TripAdvisor-asiakkaiden arvostelut

TripAdvisor palvelee enimmäkseen matkailijoita, jotka eivät tunne maata. Sivusto houkuttelee miljoonia matkustajia, jotka etsivät ja suunnittelevat matkojaan. Ravintoloiden arvostelu on vain yksi segmentti TripAdvisorista, jonka lisäksi sieltä löytyy hotelliarvosteluita sekä luettelo asioista, joita voi tehdä uudessa matkakohteessa. Jos haluat houkutella matkailijoita ympäri maailmaa, TripAdvisor on sopiva sinun yrityksellesi.TripAdvisor luokittelee ravintolan ruokaluokkiin, ruokailuaikaan ja hintoihin. Sponsoroiduilla ravintoloilla on yleensä ensimmäinen paikka hakuvaiheessa. Ravintolat, joilla on korkea hintataso, voivat saada TripAdvisor-todistuksen tarrana matkustajien nähtävälille ja ansaita heiltä luottamusta.

Miten avata tili

Yritystilin voi avata TripAdvisorissa kahdella tapaa: pyydä listautumista tai voit olla jo listalla, mikäli käyttäjä on kirjoittanut ravintolastasi.

Siksi ensimmäinen askel on tarkistaa, onko yrityksesi jo ilmoitettu TripAdvisorissa:

Kirjoita ravintolan nimi ja sijainti. Jos ravintola ilmestyy, joku on ilmoittanut yrityksesi. Napsauta tässä tapauksessa "Vaadi yrityksesi" antaaksesi yksityiskohtaisia ​​tietoja, jotka osoittavat kuulumisen ravintolaan. TripAdvisor vaatii yrityksen rekisteröinnin ja todentamisen vahvistaaksesi, että olet kyseisen ravintolan omistaja / johtaja.

Jos olet uusi ja kukaan ei ole ilmoittanut yritystäsi, voit pyytää yritystietojen lisäämistä TripAdvisorissa. Napsauta “Get Listed Now” -sivua hakukentän alapuolella. Samoin kuin ensimmäisellä tavalla, sinun olisi annettava TripAdvisorille yksityiskohtaiset tiedot vahvistaaksesi, että olet sidoksissa ravintolaan.

Vinkkejä

 • Sinun tulisi tietää etukäteen, että on useita kriteerejä, joiden perusteella sinut voidaan luokitella TripAdvisor-ravintolaksi. Tarkista huolellisesti, täytätkö heidän vaatimukset ja pystytkö listaamaan ravintolasi.
 • TripAdvisorin tuntevat käyttäjät voivat erottaa vääriä ja aitoja arvosteluja. Sinun tulisi rohkaista asiakkaita kirjoittamaan arvostelu, mutta älä pyydä työntekijöitäsi, ystäviäsi tai sukulaisiasi ​​kirjoittamaan arvosteluja ravintolastasi.
 • Voit vastata asiakkaiden palautteeseen ja ansaita siitä luottamusta.

Foursquare

Mikä on Foursquare

Lue nämä tilastot ja ymmärrät miksi Foursquare on yksi suositelluista asiakasarvostelualustoistamme.

 • 50 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää vuoden 2018 loppuun mennessä
 • 12B lähtöselvitystä vuonna 2017
 • 600 miljoonaa kuvaa jaettu
 • 95M arvostelua
 • Sosiaalisen median käyttäjät, joilla on suurempia tuloja, käyttävät yleensä Foursquare-ohjelmaa (Varo, hienot ravintolat)
 • 80% matkapuhelimen paikallisista hauista muuttuu asiakkaiksi.

Nämä ovat syitä, miksi et voi sivuuttaa Foursquare-ohjelmaa. Foursquare-sivustossa luetellun ravintolan omistaja voi ladata valokuvia, hallita mainoksia ja tarkastella asiakastilastoja. Asiakastilastot voivat näyttää sinulle kuka vierailee ravintolassasi ja kuinka vahva heidän suhde on paikkaan. Se segmentoi myös kanta-asiakkaita ja uusia asiakkaita niin, että tiedät toistuvien asiakkaiden suhteen kokonaisasiakkaisiin. Asiakastilastot tarjoavat sinulle asiakasarvioita; Seurauksena on, että voit parantaa ruokaasi ja palveluasi.

Miten avata tili

Kuten TripAdvisor, voit hakea yritystäsi tai lisätä oman ravintolasi Foursquare-sivustolle.

Vaihe 1

Täytä ravintolasi nimi ja sijainti.

Vaihe 2

Jos näet ravintolan nimen ja sijainnin hakukentän alla, voit hakea lunastaa ravintolasi, vahvistaa omistajuuden ja vahvistaa yrityksen Foursquare-vaatimusten perusteella.

Vaihe 3

Jos omasta ravintolasta ja sijainnista ei ole tulosta, voit lisätä ravintolan Foursquare-ryhmään. Tämä vaihe edellyttää myös omistajuuden todistamista ja todentamista.

Kun olet lisännyt yrityksesi, voit aloittaa mainosten hallinnan, katsella asiakkaiden arvosteluja ja tilastoja.

Vinkkejä

Foursquare-ohjelmalla ei ole ominaisuutta, jonka avulla voit kommunikoida suoraan asiakkaidesi kanssa. Se tarjoaa sinulle kuitenkin asiakastilastot, jotka osoittavat, kuinka yritykselläsi menee ja kuinka vahva suhde sinulla on asiakkaaseen.

Johtopäätökset

Jokainen ravintola haluaa saada niin monta positiivista arviota kuin mahdollista. Väärennetyt arvostelut toisinaan tekevät enemmän haittaa kuin rehelliset negatiiviset arvostelut. Voit saada enemmän asiakasarvosteluja kokeilemalla yhtä tai useampaa tapaa alla:

 • Tarjoa kannustimia asiakkaille, jotka haluavat kirjoittaa arvosteluja sinusta
 • Perusta arvostelupiste, jossa asiakkaat voivat äänestää poistuessaan.
 • Käytä muita maksettuja kolmansien osapuolien arvostelusovelluksia kuin yllä olevia ilmaisia ​​arvosteluohjelmia
 • Käytä niin kutsuttua halo-efektiä ja tee ravintola-ominaisuuksistasi täydellisiä, kuten asiakaspalvelu, keittiö, ympäristö, juomat jne., jotta asiakkailla on yleisesti hyvä arvio ravintolastasi.

Jokaisella henkilöllä on oma ruokahalu ja mieltymykset. Toisinaan ravintolasi kohtaavat vaikeita asiakkaita, jotka eivät ole tyytyväisiä kaikkeen tarjoamaasi. He kirjoittavat negatiivisia arvosteluja, jotka toisinaan yhdessä horn-efektin vaikutuksen kanssa, jolloin he voivat vaikuttaa liiketoimintaasi. Paras strategia tässä tilanteessa on selkeä viestintä ja nopea vastaus sinun ja asiakkaasi välillä. Arviointien lukijat lukevat yleensä arvosteluja molemmilta puolilta, kunhan viestintä on selkeää.

Share on facebook Share Share on twitter Tweet it