Kuinka houkutella lisää asiakkaita lomien aikana tai hiljaisina päivinä

Kuinka houkutella lisää asiakkaita lomien aikana tai hiljaisina päivinä

Ravintolamyynnin lisääminen lisäämällä asiakaspysyvyyttä ja sisäänkäyntiä jalkaisin on koko vuoden pyrkimys, ja kasvun ylläpitäminen koko lomakauden ajan voi olla melkoinen tehtävä. Noin 61%: lla ravintoloista asiakassuhde vähenee merkittävästi lomien aikana, etenkin talvien aikana, jolloin ihmiset harvoin lähtevät ulos välttääkseen ankaraa säätä. Muutamat vetovoimamarkkinoinnin strategiat voivat parantaa kausiluonteista myyntivajetta ja ylläpitää tai jopa kasvattaa asiakaskäyntejä ja sisäänkäyntiä jalkaisin. Nämä muutamat vinkit auttavat sinua houkuttelemaan lisää asiakkaita lomien aikana ja lisäämään myyntiä.

Tarjoa vuodenaikojen mukaisia ruokalistoja

attract customer during holiday

Tiedätkö kuinka "FOMO" toimii? Kaikki haluavat nauttia mielenkiintoisesta tilaisuudesta. Kausiruokalistat ovat välttämättömiä keinoja kertoa ihmisille mistä he voisivat jäädä paitsi. Se voi olla perinteinen juhlapyhäpäivän herkku, joka sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän luovia reseptejä ja paikallisesti tuotettuja mausteita houkuttelemaan vanhoja ja uusia asiakkaita.

Kausivaiheiset juomat, kuten terästetyt suklaat ja kurpitsalaatikot, ovat ihanteellinen lisä tilauksiin. Niitä on helppo valmistaa ja ne voivat parantaa lipputarjouksia.

Ota selvää trendikkäistä vuodenaikojen juomista sosiaalisen median, Google Trendsin ja Web-hakujen kautta, ja sisällytä nämä vaihtoehdot markkinointikampanjoidesi aikana. Sinun on muistutettava henkilökuntaasi mainitsemaan nämä ruokalistat ja korostettava sitä, että herkkuja voi nauttia vain rajoitetun ajan.

Anna esitteitä tai ruokalistoja

Kun olet suunnitellut vuodenaikojen valikon, tee siitä kolme versiota: lyhyempi jaettava ruokalista markkinointia varten, ravintolassa jaettava ruokalista ja online-ruokalista verkkosivustollesi sekä sosiaalisen median alustoille. Tee juhlapyhien ruokalistoista värikkäitä, yksinkertaisia, tiiviitä ja korosta tarjouksia rajoitetusti. Jos sinulla on henkilöstöresursseja, vie ulos kadulle ruokalistoja strategisiin paikkoihin houkutellaksesi lisää nälkäisiä asiakkaita ja muita ohikulkijoita.

Tee yhteistyötä lähellä olevien jälleenmyyjien kanssa

attract customer during holiday

Harkitse juhlapyhien ruokalistojen käyttämistä lähellä olevien vähittäiskauppojen kanssa voimien yhdistämiseksi. Muunna ruokalistasi ainutlaatuiseksi tarjouskupongiksi, julkistamalla edulliset tarjoukset sekä sinulle että uusille yhteistyökumppaneille, saadaksesi asiakkaat suosittelemaan palveluitasi muille asiakkaille. Esimerkiksi asiakkaat voivat saada lentolehtisen yhdessä kaupoista saadakseen 15% alennuksen osallistuvissa organisaatioissa. Vaikka erityiset vuodenajat sisältävät hauskan ja aikaherkän komponentin, tätä ajatusta voitaisiin mukauttaa koko vuoden mittaiseen käyttöön.

Paranna ravintolan näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa

Luotettavat ja ajan tasalla olevat sosiaalisen median tilit ovat välttämättömiä kaikkien ravintoloiden menestymisen kannata. Ravintoloiden tulisi käyttää vähintään Facebookia ja Instagramia myynnin ja uusien ruokalistojen mainostamiseen. Erityisinä vuodenaikoina on kriittisen tärkeää julkaista innostavia valokuvia juhlapyhien tarjouksista. Muista sisällyttää myymälöidesi aukioloajat ja, jos mahdollista, myös hinnat. Käytä erilaisia sosiaalisen median hallintatyökaluja, kuten Hootsuite, ajoittaaksesi ilmoituksesi - tämä on erityisen tärkeätä, jos julkaiset tarjouksia pyhien aikana. Tiedät lisäksi faneista, jotka esittävät kyselyjä tai tekevät huomautuksia sosiaaliselle sivullesi ja joille voit vastata sopivasti.

Tarjoa juhlapyhien ateriapalveluita

Jos vähittäiskaupat eivät innostu ruokalistan yhteistyön suhteen, muistuta silloin hellästi omistajia ravintolanne catering-ratkaisuista. Juhlapyhät ovat edelleen tärkein catering-kausi, ja tällaisia palveluita tarjoavat ravintolat voivat sijoittaa ruokalistan sopimaan juhlapyhien vaatimuksiin. Tämän viestin näkevät vähittäiskauppakumppanisi, mutta lisäksi heidän asiakkaansa, jotka saattavat tarvita catering-palveluasi kotona tai toimistojuhliin.

Mahdollista catering-palvelut myymään itsensä erityisen vuodenajan ohi

Ajoittaisten ruokalistojen asettaminen myymälöiden läheisyyteen voi herättää ajatuksia liiketoiminnan avaamisesta eri tilanteissa vuoden aikana. Jos joku juhlapyhien yhteistyökumppaneistasi herättää innostusta catering-palveluihisi, harkitse ruokatestausten järjestämistä heille vuoden aikana, muistuttamalla heitä siitä, että voit valmistaa ruokaa mihin tahansa tilanteeseen - palkitse illallisia, välipaloja yrityksiin tai erilaisiin muihin tarpeisiin, joita heillä voi olla. Myy heille ruokasi ja siihen liittyvät ratkaisut ja he ovat tuotemerkkien suosittelijoita omille asiakkaillesi.

Tarjoa asiakkaillesi lahjakortteja

Kuten näet, sisäänkävijöiden määrä kasvaa, hyödynnä etuoikeutta muistuttamalla asiakkaitasi heidän ystävistään, perheestään ja seuralaisistaan. Lahjakorttien tulisi näkyä kassakoneiden vieressä näkyvästi ja niitä tulisi myös mainostaa sivustollasi sekä sosiaalisen median ympäristöissä.

Suosi ympäristön kestävyyttä

Ruoka ja jätteet ovat ekologisesti kuumia keskustelun aiheita, ja ympäristöystävälliset asiakkaat välittävät siitä, mistä heidän ruokansa ovat lähtöisin. Ympäristö on yksi ravintola-asiakkaiden tärkeimmistä huolenaiheista, ja monet tarkastelevat ravintoloiden kestävyystoimintoja, kun harkitsevat missä syödä. Pari strategiaa ravintolan ekologisemmaksi tekemiseksi sisältävät investoinnit energiansäästölaitteisiin, tietokoneistettujen ruokalistojen käyttäminen ruokalistojen kierrättämiseen, Internet-pohjaisten pyyntöjen tekemiseen, käytetyn ruokaöljyn kierrättämiseen, aurinkopaneelien asentamiseen ja keittiön jätteiden minimoinnin.

Kokeile Google My Business -palvelua

attract customer during holiday

Google My Business on uskomaton ja välttämätön laite Internet-aikakaudella. Yrityksen rekisteröinti on yksinkertaista, ja se sisältää nopean haun ja voimassaolon mihin tahansa lähellä olevaan ravintolaan. Sivu näyttää myymälän aukioloajat, sivuston, asiakkaiden arvostelut, sijainnin ja valokuvat. Valikot ja yhteystiedot voidaan myös lisätä lähettämiseen. Jos työaikasi muuttuu erityisissä vuodenaikoina, se voidaan myös huomata.

Ryhdy lahjoitussivustoksi

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, suosittelemme asiakkaiden houkuttelemiseksi pyhien aikana innostaa koko yhteisöä antamaan takaisin köyhille ihmisille. Juhlapyhät ja lomat ovat mahdollisuus antaa takaisin hirmumyrskystä ja muista ympäristökatastrofeista kärsiville ihmisille. Jotkut laitokset tekevät usein yhteistyötä ravintoloiden kanssa varainhankintatapahtumien järjestämiseksi. Ota yhteyttä lähistöllä sijaitseviin hyväntekeväisyystapahtumiin ja selvitä, kuinka ravintolasi voi auttaa. Muista myös viitata kaikkiin hyväntekeväisyystapahtumiin ravintolan sivustolla ja sosiaalisen median alustoilla!

Share on facebook Share Share on twitter Tweet it