7 Suurinta hyötyä, jotka saavutat käytämällä alennuksia oikein omassa ravintolassasi

7 Suurinta hyötyä, jotka saavutat käytämällä alennuksia oikein omassa ravintolassasi

Miten alennukset auttavat ravintoloita lisäämään tuottoaan?

Kaikki rakastavat ilmaisia lounaita, se on fakta.
Organisaatiot, yritykset ja useat ravintolat käyttävät alennuksia työkaluna myynnin boostaukseen ja tuottonsa kasvattamiseen.

Ravintolan omistajien täytyy kuitenkin tehdä linjanvetoa sen välillä, millainn on hyväksyttävä myönnettävä alennus, ja mikä taas vahingoittaa brändin mainetta. Tässä postauksessa käydään läpi, kuinka toimit pitääksesi asiakkaat tyytyväisinä tarjoamalla heille alennuksia vahingoittamatta brändisi mainetta samalla.

1. Kuuluisuus ja maine

Discounts in Restaurant

Alennusten tarjoaminen on yksi tapa mainostaa ravintolaasi. Yhdysvaltalainen pizzaketju Dominos on onnistunut valtaamaan suuren markkinaosuuden rakennettuaan bisnesmallinsa alennusten varaan. Vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan Dominosin hallussa oli jopa 14,2% maailmanlaajuisesta pizzamyynnistä Pizza Hutin jäädessä noin 13,2 prosenttiin, Papa John-ketju pitäessä hallussaan 7,2%markkinaosuutta.

Ennusteiden mukaan 2018 loppuun mennessä Dominosin osuuden arveltuun kasvavan yli 15%, ja Papa Johnin osuuden putoavan alle 7%:in.

Syy, miksi Dominos saa jalansijaa nimenomaan Papa Johnin asiakasvirrasta, on heidän vertaansa vailla olevan tehokas asiakasuskollisuusohjelmansa.

Miten tämän voi skaalata sinun ravintolabisnekseesi?

Asiakkaiden käyttäessä tarjoamasi alennukset hyväkseen, heillä on tapana suositella paikkaa tuttavilleen, läheisilleen ja muille verkostoidensa ihmisille. Tämä on orgaanista markkinointia nollabudjetilla.

2. Hanki ystäviä, älä asiakkaita

restaurant marketing

Perinteisessä oppikirjaesimerkissä, palveluntarjoaja-kuluttaja-suhteessa, ei ole mitään vikaa. Tosiassa brändiuskollisuudella on kuitenkin paljon väliä. Asiakkaat tulevat ravintolaasi, syövät, jättävät rahansa tapaamatta sinua.

Saat muutoksen tähän käyttämällä alennuksia ja luomalla uskollisuusjärjestelmän. Vieraillesi jää mielikuva, että laaturuoka, jota tarjoilit, oli lähes ilmaista tai vähintään edullista. Ja se saa heidät palaamaan luoksesi. Alennusten tavoite onkin ostaa asiakasuskollisuutta ja varmistaa, että he tulevat takaisin, vaikka alekampanja olisikin jo loppunut. Kenties tarjolla on jokin uusi kampanja.

3. More sales, more happiness

restaurant marketing

Singh & Ingramin vuonna 2012 tekemän tutkimuksen mukaan verkkoon perustettu start-up-yritys menetti keskimäärin 25% asiakkaistaan vuodessa, ja asiakkaiden muistamisella voit luoda kasvua 25%. Totuus on, että asiakkaasi käyttävät enemmän rahaa, kun ateria on alennuksessa tähän tapaan: joku, joka tulee paikalle tarkoituksenaan syödä vain yksi annos, saattaakin tilata useamman tuotteen (esimerkiksi jälkiruoan ja juoman), kun siitä saa alennusta.

Saatat pohtia nyt, kuinka sitten teet voittoa? Teet kyllä voittoa, mutta joudut hiukan tinkimään kateprosentistasi. Tämä auttaa sinua saamaan varastot kiertämään nopeammin, jolloin varaston tuotto kasvaa ja näin nostaa tehokkuuttasi, katettasi ja tuottoprosenttiasi. Myös hävikin määrä vähenee.

4. Brändisi alkaa kiinnostaa

restaurant marketing

Ihmiset ovat luonnostaan uteliaita, ja ravintolan omistajana sinun on hyödynnettävä tätä.
Kun tieto ravintolasi tarjoamista alennuksista leviää, asiakkaat alkavat ottaa selvää ravintolastasi ja siitä, kuinka he voivat hyötyä kampanjoistasi.

Kun he huomaavat sinun tarjoavan paitsi laadukasta palvelua, ja sen lisäksi voivansa hyötyä uskollisuusohjelmastasi, yhä suurempi asiakasvirta alkaa käymään sisään ravintolasi ovista.

5. Automatisoi liikentoimintaasi

restaurant marketing

Jos haluat siirtyä digitaaliseksi tai automatisoida bisnestäsi, voit käyttää tätä strategiaa:. Tarvitset vain huolellisesti tehdyn bisnessuunnitelman ja yksinkertaisen ohjelmiston, jolla korvataan kassakoneet tietokoneohjelmilla.

Ohjelmiston avulla voit myös päättää alennuksen luokasta sekä suuruudesta, mikä suojelee sinua tekemästä suurta virhettä tai vahingoittamasta yrityksesi mainetta.

6. Yksinkertaiset tavoitteet, helpompi peli

restaurant marketing

Ravintoloitsijana sinun on seurattava neljännesvuosittain tai vuosittain tulosraportteja. Yksi tai kaksi huonoa viikkoa voi kuitenkin heijastaa merkittävästi koko laskelmaan, jota olet rakentanut useita kuukausia.

Mikä om kiertotie huonojen viikkojen yli? Alennukset! Jos haluat lisätä myyntiäsi ja pelastaa nuo huonot viikot, tarjoa nopeasti alennuksia. Et ehkä ansaitse kovinkaan paljoa voittoa, mutta ainakin sinulla on joitain edistymisen indikaattoreita laskelmissasi.

7. Sitoutunut yleisö

restaurant marketing

Alennukset auttavat sinua keskittymään tiettyyn asiakasryhmään- tai segmenttin. Voit esimerkiksi luoda strategian ja pyrkiä siihen, että ravintolasi nähdään paikkana, joka parhaiten palvelee tiettyä asiakasryhmää; vegaanit, nuoret, urheilijat, raakaruoan ystävät, jne.

Alennuksilla pidät kiinni uskollisesta asiakaskunnasta helposti, ilman stressiä. Asiakasuskollisuus on tärkeimpiä syy siihen, miten saat bisneksesi kukoistamaan.

Yhteenveto

Alennus on tehokas markkinointityökalu myynnin kasvattamiseksi ja voiton kasvattamiseksi, kunhan hallitset sitä huolellisesti itse, eikä se hallitse sinua. Oikein toteutettuna, kuten Dominos on tehnyt, voit saavuttaa paitsi merkittävän markkinaosuuden ravintola-alalla, myös onnellisten asiakkaiden verkoston.

He paitsi suosittelevat paikkaasi omille verkostoilleen, myös jonottavat ravintoloissasi.

Share on facebook Share Share on twitter Tweet it