10 olennaista vinkkiä ravintolan online -myynnin lisäämiseen

10 olennaista vinkkiä ravintolan online -myynnin lisäämiseen

Vastauksena COVID-19:n nopeaan leviämiseen monet ravintolat alkoivat omaksua tekniikan käytön jatkaakseen tulojen virtaamista. Tietenkin tämä käänne oli perusteltu myös kireillä työmarkkinoilla, joita leimasivat alhaiset työttömyysasteet ja monet avoimet työpaikat alalla. Vaikka online -tilausjärjestelmät on otettu käyttöön pelkästään välttämättömyydestä, ne ovat valloittaneet ympäri maailman. Siitäkin huolimatta, että taloudet elpyvät ja ravintolat alkavat jälleen tarjota istumapaikkoja täydellä kapasiteetilla.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että ravintolan online -myynti on täällä jäädäkseen. Joten tämä herättää kysymyksen: mitkä ovat parhaat keinot lisätä tuloja verkkomyynnin kautta, kun maailma alkaa "avautua"?

Sosiaalisen etäisyyden ja kuluttajakäyttäytymisen muuttuessa mobiilitilausten käyttö ravintoloissa on lisääntynyt nopeasti vuodesta 2018 tähän päivään asti ja kasvaa edelleen. GenZ ja Millennials ajavat tätä suuntausta enemmän kuin muut väestötiedot; muut väestötiedot ovat kuitenkin alkaneet sopeutua ja lisätä mobiilitilauksien käyttöä.


MITEN RAVINTOLAT VOIVAT EDISTÄÄ VERKKOTILAUSTA


1. Tee mobiilitilaamisesta helppokäyttöinen

Ensimmäinen askel on tuoda online-tilaukset asiakkaiden saataville, jotta niitä voitaisiin käyttää tulojen lisäämiseksi. Verkkotilaaminen on edelleen laajalti saatavilla, mutta ei läheskään yhtä suosittu nuorempien sukupolvien keskuudessa, jotka hyödyntävät täysimääräisesti tilaamista ennakkoon.

Monissa ravintoloissa mobiilitilaukset ovat olemassa paikan päällä - ja joskus itsenäisen sovelluksen muodossa. On kuitenkin tärkeää huomata, että mobiilisovelluksen rakentaminen ja ylläpito erityisesti ravintoloiden verkkomyyntiä varten voi olla melko kallis hanke. Ellet ole elintarvikeketjun tai suuren yrityksen sidosryhmä, tämä ei luultavasti ole kustannustehokkain vaihtoehto tuoda mobiilitilaukset asiakkaiden saataville.

Erilainen vaihtoehto pienemmille yrityksille on markkinointipaikka mobiilisovellukset, jotka on räätälöity erityisesti online -tilauksiin. Rekisteröityminen tällaisille alustoille on tyypillisesti uskomattoman helppoa ja halpaa, ja ne tarjoavat yleensä merkittävää näkyvyyttä usein käyttäville online -tilaajille. Mutta suurin haittapuoli? Monet näistä alustoista ottavat kauppiailta korotettuja palkkioita - joskus jopa 25% jokaisesta sovelluksen kautta tehdystä myynnistä. Vaikka nämä alustat tarjoavat suurelle määrälle itsenäisiä yrityksiä mahdollisuuden tehdä lisämyyntiä online -tilausten kautta, monet pienemmät ravintolat eivät ehkä pysty uhraamaan näin merkittäviä kuluja. Snappmeal, mobiilitilausalusta, kuten UberEats, Wolt, JustEat ja Foodora, on yksi harvoista sovelluksista, joka vie vain 5-10% palkkion jokaisesta kauppiaan myynnistä.

Kuten aiemmin mainittiin, markkinointipaikka sovellukset ovat varmasti mullistavia kaikenkokoisille ravintoloille, koska ne mahdollistavat yritysten pääsyn suureen määrään uusia asiakkaita; mutta harvoin ne sallivat ravintoloiden rakentaa uskollisia asiakaskuntia. Itse asiassa ravintolat eivät voi seurata tai edes käyttää tietoja aiemmasta myynnistä markkinointipaikka -sovellusten kautta, mikä lopulta jättää yritykset kyvyttömäksi jatkuvasti olemaan yhteydessä asiakkaisiin ja ylläpitää asiakassuhdetta.

Onneksi mobiilisovellusten rakentajat ovat luoneet innovatiivisen ratkaisun. Snappmeal ei ainoastaan tarjoa ravintoloille suurta pääsyä omiin asiakastietokantoihinsa, vaan sovellus tarjoaa myös täyden pääsyn sovelluksen markkinointiominaisuuksiin (esim. Suorat viestit, sähköpostit, push -ilmoitukset) levittääkseen sanaa käynnissä olevista kampanjoistaan. Snappmeal tiivistää sopimuksen houkuttelemalla ravintoloita ja asiakkaita sovelluksen sisäisten kanta-asiakasohjelmatyökalujen avulla palkitakseen palaavia asiakkaita.

2. Tarjoa selkeät ohjeet online-tilauksille (sekä myymälässä että verkkosivustolla)

Yleensä ravintoloiden tulee aina antaa runsaasti tietoa siitä, miten asiakkaat voivat tehdä tilauksia verkossa. Pääsyn helpottamiseksi niiden tulisi olla fyysisiä opasteita: esimerkiksi kassalle merkittyjen etikettien tai paperipusseihin kiinnitettyjen QR-koodien, kuittien tai take away -laatikoiden kautta muistuttaakseen asiakkaita ravintolan online-läsnäolosta.


Yritykset voivat täydentää myymälätietoja informatiivisella yrityksen verkkosivustolla. Auttaakseen asiakkaita siirtymään online -tilausprosessiin ravintolat voivat näyttää sivustolla napsautettavan bannerin tai painikkeen, joka ohjaa vieraat ravintolavalikkoon. Parempi vielä, integroi verkkosivustosi aloitussivulle ponnahdusikkuna, joka kehottaa asiakkaita automaattisesti tilaamaan verkossa.


3. Levitä sanaa sosiaalisessa mediassa

Yrityksesi onlinessa olemisen luominen ja ylläpitäminen on yksi helpoimmista tavoista ohjata asiakkaat online -tilauksiin. Yrityksesi tavanomaisten markkinointitoimien lisäksi muista kertoa heille ravintolan online -myynnin yksinkertaisuudesta. Vain muutamalla napsautuksella asiakkaat voivat maksaa herkullisesta ateriasta, jättää pitkän odottamisen väliin ja jopa saada sen toimitettuna niin, ettei koskaan joudu nousemaan sohvalta.


4. Käytä sähköpostia ja SMS markkinointia ilmoittaaksesi asiakkaille online -tilausvaihtoehdoista

Ohjaa uskolliset asiakkaasi online -tilausten yksinkertaisuuteen levittämällä sanaa yrityksesi olemassa olevista yhteystietoluetteloista. Olipa kyse lyhyestä sähköpostikampanjasta tai tekstiviestistä, nopea muistutus tästä ominaisuudesta ohjaa vieraat varmasti ravintolasi online -tilausjärjestelmään. Vaikka sähköpostimarkkinointi on paras tapa välittää lisätietoja asiakkaillesi, hämmästyttävät 70% asiakkaista sanoo, että tekstiviestimarkkinointi on yksi parhaista tavoista saada yritykset huomionsa.


5. Luo kannustimia online -tilauksille 

Mikään ei voita alennusta, varsinkin kun se koskee suosikkiruokaasi. Jos etsit tapoja saada lisää asiakkaita tilaamaan verkosta, kokeile tarjota ensikerta-, rajoitetun ajanjakson ja kanta-asiakasohjelman tarjouksia uusien ja nykyisten asiakkaiden houkuttelemiseksi yritykseesi. Jopa 45% kuluttajista sanoo, että kanta -asiakasohjelmien tarjoaminen kannustaisi heitä käyttämään ravintolan online -tilauspalveluja useammin, mikä on varmasti merkki yrityksille kannustaakseen tätä menetelmää.

 

Kun kampanjat on luotu, yritysten on kuitenkin yhtä tärkeää levittää sanaaan laajasti: sähköpostitse, tekstiviestillä, sosiaalisella medialla ja paikan päällä olevilla opasteilla. Muista: mitä useampi asiakas hyödyntää näitä mahtavia tarjouksia, sen parempi!


6. Ole strateginen online -ruokalistassa

Yritysten saattaa olla järkevää haluta jäljitellä paikan päällä tapahtuvaa asiakaskokemusta online-tilausten kautta, mutta ravintoloiden on ehdottoman tärkeää suunnitella online-ruokalistat hyvin niiden luettavuuden varmistamiseksi. Esimerkiksi jotkut suositut paikan päällä olevat ruoat eivät välttämättä ole järkeviä take awayhin tai kuljetuksiin, mutta monet ravintolat luettelevat silti ylivoimaisen määrän ruokavaihtoehtoja verkossa. Kaiken kaikkiaan ravintolan ja asiakkaan edun mukaista on yksinkertaistaa näitä ruokalistoja valitsemalla online -tilaukseen sopivimmat tuotteet. Harkitse sellaisten vaihtoehtojen poistamista, jotka eivät kestä kuljetusta tai eivät säily laadullisesti tarpeeksi hyvin, jos ne ovat olleet laatikossa jonkin aikaa. Kaiken kaikkiaan varmista, että kaikki verkossa tarjottavat ruokavaihtoehdot ovat lopulta kannattavia ravintolalle.


Oletko huolissasi siitä, että asiakkaat saattavat kaivata ruokavaihtoehtojaa, jotka poistat online -tilauksista? Tarjoa makea tarjous yhdistelmäruokien muodossa, jotka yhdistävät suosituimmat vaihtoehdot. Jos olet epävarma, pyri luomaan online -tilauskokemus, joka on yksinkertainen ja houkutteleva jokaiselle asiakkaalle!


7. Harkitse ympäristöystävällisen pakkauksen käyttöä take-away-tilauksissa

Nykyaikaiset kuluttajat ovat yhä tietoisempia ympäristövaikutuksistaan. Vähennä asiakkaidesi huolta valitsemalla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja take away -pakkauksille. Esimerkiksi Snappmeal -sovellusta käytettäessä asiakkaat voivat itse valita, saavatko ateriansa kestävällä pakkauksella. Vaikka tämä on pieni yksityiskohta online -tilausprosessissa, se puhuu paljon asiakaskunnallesi. 


8. Integroi ravintolan online-myynti myyntipistejärjestelmien kautta 

Tallentamalla kaikki tilaustiedot keskitettyyn paikkaan, yrityksesi voi hallita jokaista myyntiä paremmin. Näin henkilökunta voi helposti viitata ravintoloiden verkkomyynnin yksityiskohtiin täyttämällä ne oikein, mikä viime kädessä saa enemmän asiakkaita käyttämään tätä tehokasta tilausmenetelmää.


9. Muokkaa viestintää asiakkaiden kanssa kiitoskorteilla

Vaikka ravintoloilla on haaste, ettei heillä ole suoraa yhteyttä asiakassuhteisiin online-tilausten tekemisen jälkeen, yrityksillä on mahdollisuus vaalia asiakassuhteita henkilökohtaisten kiitoskorttien tai käsin kirjoitettujen muistiinpanojen avulla. Riippumatta siitä, mikä on ravintolasi tunnusmerkki, se voi auttaa asiakkaita, jotka eivät voi kokea illallispalvelua. 


10. Päivitä yrityksesi Google -tiedot

Hanki ravintolaasi digitaalista kiinteistöä muokkaamalla Google My Business -tietojasi säännöllisesti. Sisällytä siihen linkki ravintolasi online -tilausjärjestelmään sekä kaikki päivitetyt aukioloajat. Nämä pienet yksityiskohdat voivat toimia arvokkaana resurssina Internetin käyttäjille, jotka jo todennäköisemmin tekevät ravintolan online -tilauksia.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Kun yritykset alkoivat kuvitella myynnin kehitystä pandemian korkeimman ajan jälkeen, on tärkeää, että ravintolat noudattavat näitä parhaita käytäntöjä säilyttääkseen online -tilausten suosion.

Oletko kiinnostunut käyttämään Snappmeal-ravintolaa matalan provision ja markkinapaikan mobiilisovelluksena?

Napsauta tästä, jos haluat nähdä sen intuitiiviset ominaisuudet, jotta voit palvella paremmin asiakaskuntaasi.